Giriş Yap

İnternet cayma bedeli


Sayın yetkiler; 17.03.2019 tarihinde internet kullanmak için şözleşme yaptım 12 ay taahütüm ile internet kullanmaktaydım. 26.11.2019 12:15 tarihinde beni tekrar aradıklarını ve taahütümün 39.90 TL 4 ay sonraki aylar 54.90 lık tarife değişikliği yaptığımı beyan ediyorlar emin değilim ödemeler otomatik ödemede olduğu için anlamadım. Ama konuşmamda müşteri temsilcisinin aşağıdaki ifadeyi söylediğini eminim daha sonra görüşmemizde de bu cümleyi teyit ettim. 'Cayma işlemi gerçekleşirse ilk 4 ay indirimini ödersiniz sonraki aylar için cihaz bedelini ödersiniz'
Bu şikayetlerimden dolayı 25 Şubat 2020 tarihinde şikayet formu başlattım fakat bana bir geri dönüş olmadı. Ve mail olarak 26 şubatta 'Değerli Müşteri tarafımıza iletmiş olduğunuz talebiniz tamamlanmıştır' şeklinde geri dönüş oldu. 12 mart 2020 de tekrar müşteri hizmetlerini aradım. başka bir ikametgaha geçmiştim. Cayma bedelini sorduğumda yaklaşık 550 TL olduğunu söyldi. En azından oraya aboneliğimi taşımak için talepte bulundum. Görüştüğüm beyfendi yeni ikametgah adresimde alt yapının olmadığını söyledi adres kontrolü sistemden yaparak bende iptal formu ikametgah ve nüfus cüzdan fotokobisini 17 mart 2020 de  faxla gönderdim. 7 gün içinde iptal olacağını bilgi verileceğini söylediler. Bugün tekrar müşteri hizmetlerini aradığımda fesih için bilgi almak istedim. Müşteri temsilcisi bana ilk başta evraklarda eksik olduğunu ve sonra inceleyince yeni ikametgahımda alt yapı olduğunu ama mevcut tarifemin desteklemediğini ilk 3 ay 89.90 sonraki aylarda 99.90 olarak devam edeceğimi söyledi. Bende mağdur olduğumu sözleşmemin iptal edilmesi gerektiğini söyledim. Fesih olarak yaklaşık 800 TL ödemem gerektiğini söyledi.
Bende eğer alt yapı varsa aynı tarifemden devam edeyim artık zararın neresinden dönersen kardır hesabı ama onuda kabul etmediler. Bende şikayet talebi oluşturdum. Sonra bir hanfendi ile görüştüm ses kaydının doğru olduğunu söyledi. Yukarıda bahsettiğim gibi 'Cayma işlemi gerçekleşirse ilk 4 ay indirimini ödersiniz sonraki aylar için cihaz bedelini ödersiniz' sözü geçiyor. ayrıca ekstradan fesih bedeli 550 veya 800 Tl gibi bir şey yok. Paket satış bedelinden bahsetti ama bunların hiç birini bilmiyordum. Tabii vardıda bunları söylemiyorlarmı bilmiyorum. Tamammen bir satış stratejisi olabilir. Faturam nereden nereye geldi. Firmanın müşterilerine uyguladığı memnuniyet durumunu belirtmek istedim. Biraz önce müşteri temsilcisine 800 liranın neden kaynaklandığını söylediğimde de bir geri dönüş alamadım. Benim yaşadıklarımın bilinmesini insanların müşteri temsicileri ile görüşürken dikkatli olmasını istiyorum. Mağduriyetimin giderilmesi içinde yetkililerden yardım istiyorum. Bu zor günlerde kullanamadığım internet için bile para ödüyorum. Yetkili mercilerden gereğinin yapılmasını rica ederim.



30.03.2020
|
Kullanıcı Adı:*
E-Mail:
Yorum:
Resimdeki iki kelimeyi girin: *