Giriş Yap

Erlere yapılan baskılar


Merhabalar, 
Size bu şikayette bulunma nedenim 01.11.2020 tarihinde askerliğe başlayan bir arkadaşımın bulunduğu yerde yaşadığı zorluklara dikkat çekmektir. MANİSA/MERKEZ 1. KOMANDO EĞİTİM TUGAYI 1. TABUR 1. BÖLÜK' te bulunan arkadaşımın bana ilettikleri aşağıda yer almaktadır;
Erler emir komutaya saygı duyduğu, ANTK 41 metninin kurallarına uyduğu halde psikolojik olarak bastırılıyor ve erlere açık açık küfürler ediliyor. Özellikle piyade er M***** İ* tarafından, erler büyük bir psikolojik baskı, ağır küfür ve ithamlara maruz kalıyorlar.
Akşam içtimalarında erlere ceza kesiliyor, içtima süreleri uzatılıyor ve 'Size ceza vermek için elimden geleni yapacağım, istediğiniz yere şikayet edin.' denilerek erler sindiriliyor ve korkutuluyor.
Maske dağıtımı keyfe keder yapılıyor, kopan maskelerin yenileri verilmiyor. Yalnızca üst teğmen eğitim alanındayken gösteriş olarak sadece maskesi kopanlara yeni maske dağıtılıyor. Erler maskeleri olmadığı için yemek salonuna alınmıyorlar. 
Mıntıka temizliğinden sonra eller yıkatılmadan yemekhaneye yemeğe götürülüyor, pis ellerle yemek yemelerine göz yumuluyor.
Nöbetçi astsubaylar emir komutayı usta askerlere teslim edip odalarına çekiliyorlar.
Erler bir şeyler yapmadığı halde usta askerler tarafından uyku öncesi yatak başı içtimalarında 'Sizi 10 dakikada bir içtimaya kaldırırız.' diyerek tehdit ediliyor, geceleri sürekli bilmedikleri nedenlerden ceza denilerek içtimaya kaldırılıyorlar.
Sabahları kalkma saati 7 olduğu halde 6-6.30 aralığında koğuş kalk emri veriliyor.
Şafağı az kalan kadrolu erler ast subayın önünde istedikleri gibi akıllı telefonları ile oynuyor.
15.11.2020 tarihinde yasak olduğu halde kadrolu erler sarhoş olup acemi erlerin üzerine doğru yanan sigara izmaritleri atarak küfürler savurdular.
Eğitici erler telefon ticareti yapıyor, cezası acemi erlere kesiliyor.
Akıllı telefon yasak olduğu halde 18 yıl yatarı bulunan piyade er M***** İ*, erlere 'Bana gelin, ben size temin ederim.' diyor. 
16.11.2020 günü akşam içtimasında hiçbir emir ve savcılık izni olmadan acemi erlerin üstü fiziksel arama yapıldı.
Geceleri kaloriferler yakılmıyor.
Revire gitmek isteyen erler yalancı yerine konuluyor, revire gönderilmiyor. 
Yatak örtüleri yıkanıyor adı altında toplanıp yıkanmadan geri dağıtılıyor, görünüşü kirli olan ve pis kokan örtüler yataklara geri serdiriliyor. 
Ülkemizdeki korona virüs pandemisinde sürünme cezasının yasak olduğu halde acemi erler, astsubay O*** KOMUTAN tarafından süründürülerek cezalandırılıyor.


Anlatılan baskı ve aşağılamalar karşısında gereğinin yapılmasını arz ederim, iyi çalışmalar dilerim. 


16.11.2020
|
Kullanıcı Adı:*
E-Mail:
Yorum:
Resimdeki iki kelimeyi girin: *