Giriş Yap

Doktor raporu sonucu uğradığım maddi zarar


Eşimin kardeşinin covid e yakalanması nedeniyle temasli oldugum için 10 gunluk rapor vérilmesi gerekiyordu. Fakat raporun 7 gün ayrı 3 gün ayri yazılması beni maddi zarara uğratmıştır. Sayet 10 günlük rapor tek kalemde yazılsaydı sadece 2 gün kesinti olucakti ve ben sgk dan 8 gün ödeme alacaktım. Ama 7 +3 şeklinde yazıldığı için 2 rapordanda 2 şer gün kesinti yapıldı ve ben daha az para alıyorum. Buna sebep olan doktor  gaziosmanpaşa hastanesi ve taksim araştırma hastanesinde görev yapan pratisyen doktordur. Bu nedenle karsilastigim maddi zararın karsilanmasini ve buna sebep olan kişiye cezai işlem uygulanmasını tarafınızdan arz ederim. Konu ile alakali ayrıca tarafımın bilgilendirilmesini istiyorum.


10.04.2021
|
Kullanıcı Adı:*
E-Mail:
Yorum:
Resimdeki iki kelimeyi girin: *
Cevapla
  • Emin Ertuğrul Tepebaşılı

  • 29 Ekim 2021 23:54
  • Çevrimiçi:
  • Yorumları: 0
  • Konuları: 0
^
Normalde Covid-19 geçiren hastalarda filyasyon ekipleri 14 gün süreyle evde izolasyon ve temaslılara karantina uygulaması yapmakta olup, covid-19'un meslek hastalığı olmadığından dolayı tam izolasyon ve tam karantina tedbiri alınmamaktadır. Yazılan raporlar hastalık için geçerli olup, SGK bu ilaçları  devletin kesesinden ödemektedir. Yazılan reçete ve ilaçlarda kişinin kurum zararını kendinin karşılaması ve aksi takdirde hekim tarafından uğratılan zarar ile ilgi haciz ve kablen rücu işlemi başlatılması ile tazminat ödemeniz şart olmuştur. Kamu zararına uygulanan bu usulsüzlüklerin telafi olarak, şahsi varlığınızdan icra yoluyla tahsis edilmesi mümkündür. İlgili kurumunuza Tabip tarafından bildirim yapılacak olup, hem hakkınızda usulsüzlükten TCK'NUN 256. MADDESİ a fıkrası f bendince, Suç teşkil eden eyleme katılmak ve yeni DMK 657 48 A bendince kabulü halinden fariz ve mümeyyiz olmadığına dair 48 c TCK ve  Adli yasanın 451. maddesinin 8. bendine göre hasta olmadığı halde temaruz eyleyen ve hile ve yanıltmak suretiyle dolandırıcılık suçundan bahisle tababet ilmine vakıf olamadığı halde müttabip rolü edinerek kendine çıkar sağlamak amacıyla, tabip unvanını kullanan kişi ilgili tabip odasınca etik  ve ahlaki yönden soruşturmaya tabii tutularak, meslekten .... gün .. ay ...yıl  men cezasına hükmedilir.
Bulaşıcı ve Salgın Hastalıklar ile mücadele Yasasına aykırı davrananlar hakkında Halk  Sağlığı ve Toplum  Sağlığını tehlikeye atmak suçundan  CMK'nun 131. maddesince minimum asgari 1 yıl ile 3 yıl arasında HAPİS CEZASINA HÜKMOLUNUR.