Giriş Yap

Uçak bileti iptali sorunu


Merhaba Sayın Yetkili,

Türk Hava Yollarından Hollanda - Adana 12.02.2020 tarihinde gidiş dönüş bileti aldım. Vize işlemleri için ise ikametgahıma en yakın yer olan Gaziantep Konsolosluğundan randevu aldım. Vize randevum 20.02.2020 olarak onaylandı. Bu süre zarfı içinde dünyayı saran Covid-19 adlı virüs nedeniyle, bildiğimiz üzere Türkiye Cumhuriyeti de bu pandemi ile mücadele için belirtilen tarihlerde sokağa çıkma yasakları ve şehirler arası ulaşım yasakları getirdi. Dolayısıyla önceden belirlenen tarih de vize randevuma elimde olmayan nedenlerden dolayı gidemedim.  11.05.2020 tarihi itibarı ile bazı illerdeki kısıtlamalar kaldırılmaya başladı. Ancak hala ulaşım kısıtlaması olan iller mevcut.

13.05.2010 tarihinde rezervasyon kodu T****4 , bilet numarası ***********29 olan uçuşu elimde olmayan nedenlerden dolayı gerçekleştiremeyeceğimi, Türk Hava Yollarını telefon ile arayarak bildirdim. Tüm dünya da Pandemi ile mücadele edilirken, vize görüşmesini sokağa çıkma yasağı ile şehirler arası yolculuk kısıtlamaları nedeniyle gerçekleştiremeyeceğimi bildirmeme rağmen olumsuz cevap aldım. Bunun üzerine Türk Hava Yollarının internet sitesi üzerinden var olan durumumu yeniden izah ettim ama yine olumsuz sonuç aldım. Dolayısıyla ortada var olan Covid-19 virüsünün hala dünya genelinde atlatılamaması, gerek ise vize görüşmeleri yapacağım illerdeki sokağa çıkma yasakları nedeniyle bu durumun tarafımla alakalı olmadığını, defalarca anlatmama rağmen sanki kararı keyfiyetten almışım gibi davranılmasını hüzünle karşıladım. 

Türkiye Cumhuriyetinin dünya yüzü olan Türk Hava Yollarının bu denli kötü tutumunun kendilerine yakışmadığını bir kez de buradan belirtmekte fayda görüyorum.

Saygılarımla


14.05.2020
|
Kullanıcı Adı:*
E-Mail:
Yorum:
Resimdeki iki kelimeyi girin: *